ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

  1. ΜΥΡΤΩ ΠΕΡΡΑΚΗ

Μυρτώ ΠερράκηΜΥΡΤΩ ΠΕΡΡΑΚΗ

Κτηνίατρος, D.V.M.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Από την παιδική μου ηλικία  ονειρευόμουν να γίνω κτηνίατρος.

Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα όταν το 1995 πέτυχα να εισαχθώ, μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις, στην πρώτη μου επιλογή η οποία δεν ήταν άλλη από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησα από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001.

Πριν την αποφοίτησή μου παρακολούθησα το τμήμα Παθολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής τού Παρισιού (Service de Medecine, Εcole Veterinaire d' Alfort) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Αμέσως μετά (2001) συνέχισα τις σπουδές μου στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ ως μεταπτυχιακή εκπαιδευόμενη:

  • στην Κλινική Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς (2001-2002),
  • στη Χειρουργική  Κλινική (εγχειρητική μαλακών μορίων, ορθοπεδική, οφθαλμολογία,exotics, αναισθησιολογία και ακτινολογία) (2002-2003)
  • στη Μαιευτική Κλινική (2003-2004).

Παράλληλα με την μεταπτυχιακές σπουδές μου εργάστηκα σε κτηνιατρείο, στη Θεσσαλονίκη (2001-2004).

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για τη δερματολογία των ζώων συντροφιάς με ώθησε, από πολύ νωρίς, να γίνω ενεργό μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής εταιρίας (Ε.Κ.Δ.Ε ).

Επίσης, είμαι μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας (Ε.Κ.Ε) και της Ελληνικής Εταιρίας Ζώων Συντροφίας (ΕΛ.Ε.Ζ.Σ.).

Από τον Δεκέμβριο του 2004 λειτουργώ το δικό μου ιατρείο μικρών ζώων (ΙΑΤΡΕΙΟ ΖΩΩΝ).

next
prev

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  1. ΣΚΥΛΟΣ
  2. ΚΟΥΝΕΛΙ
  3. ΓΑΤΑ

Animedica ΣκύλοςΕμβόλια

Το εμβολιακό πρόγραμμα ξεκινάει στα κουταβάκια  από την ηλικία των 6 εβδομάδων.

Η συχνότητα και το είδος των εμβολίων καθορίζονται από τον τρόπο διαβίωσης του σκύλου( επαφή με ανεμβολίαστα ζώα, διαβίωση σε εξωτερικούς χώρους, διαμονή σε χώρους φιλοξενίας κλπ.).

Προσοχή! Οι εμβολιασμοί γίνονται πάντα σε υγιή ζώα.

Αποπαρασιτισμοί

Εξωπαράσιτα (ψύλλοι, κρότωνες): Γίνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ενδοπαράσιτα  (ταινίες και νηματώδεις σκώληκες): Γίνονται 2 με 3 φορές το χρόνο. 

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δίνεται στους αποπαρασιτισμούς σε νεογέννητα σκυλάκια και γατάκια.  

Animedica Σκύλος

Εξετάσεις αίματος

Προτείνουμε τον ετήσιο έλεγχο των σκύλων, που περιλαμβάνει γενική εξέταση αίματος και ορολογικό έλεγχο για λεισμανίωση.

Σε σκύλους  άνω των 7 ετών, συνιστάται επιπλέον η ετήσια διερεύνηση του βασικού βιοχημικού τους προφίλ (δραστηριότητα ηπατικών ενζύμων, ουρία, κρεατινίνη, ALP).

Animedica κουνέλιΛόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (διαβίωση σε διαμερίσματα, έντονοι ρυθμοί καθημερινότητας,οικονομική κρίση) όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην υιοθέτηση κουνελιών ως ζώα συντροφίας.  Ο αριθμός των “pet “κουνελιών   σε πολλές χώρες της Ευρώπης ξεπερνάει τον αριθμό των γατών!

Οι ιδιοκτήτες κουνελιών πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι τα κουνέλια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και  προτιμούν την δροσιά.

Επίσης, μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στη διατροφή και την χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων στα κουνέλια λόγω του ότι  μπορεί να παρουσιαστούν πεπτικές διαταραχές (διάρροια, δυσκοιλιότητα) οι οποίες, πολλές φορές, οδηγούν σε σοβαρές παθολογικές καταστάσεις.

Επιπλέον,πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή κτηνιατρική πράξη, όπως κάποια αντιπαρασιτικά και κάποια αντιβιοτικά, αντενδείκνυνται στα κουνέλια. 

Animedica γάταΜολονότι η γάτα συντροφεύει τον άνθρωπο εδώ και χιλιετίες, δεν έχει εξημερωθεί στον ίδιο βαθμό με τον σκύλο. Αποζητά συχνά τη μοναξιά, επιδιώκει την ανεξαρτησία και πολλές φορές δεν ανέχεται τις αλλαγές τόσο του χώρου, όσο και των προσώπων που την περιβάλλουν.

Έτσι, είναι καλό οι γατούλες να προσκομίζονται στον κτηνίατρο σε ήρεμες συνθήκες,πάντα στο δικό τους box μεταφοράς και κατόπιν ραντεβού προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη παραμονή στην αίθουσα αναμονής του κτηνιατρείου.

Επιπλέον, παρ’ όλο που η γάτα ανήκει στα σαρκοφάγα όπως και ο σκύλος, οι διατροφικές της συνήθειες, τα νοσήματα, η διαγνωστική τους προσέγγιση και η αντιμετώπισή τους διαφέρουν πολύ από το σκύλο.Για το λόγο αυτό, εξάλλου ,τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται κτηνιατρικά συνέδρια με αποκλειστικό αντικείμενο τα νοσήματα της γάτας. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, οι γάτες να αντιμετωπίζονται ως «μικροί σκύλοι». 

Οι γάτες έχουν  ιδιαίτερους τρόπους να εκδηλώνουν τα συμπτώματα των ασθενειών τους. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η κάθε γατούλα έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα! Για παράδειγμα, μια γάτα όταν έχει κάποια ενόχληση από το ουροποιητικό της σύστημα, μπορεί να ουρεί σε περίεργα σημεία( εκτός άμμου υγιεινής) ενώ, κατά τα άλλα να είναι απόλυτα φυσιολογική στη συμπεριφορά της. Κάποια άλλη για τον ίδιο λόγo μπορεί να αρνείται να φάει την τροφή της ενώ δείχνει να ουρεί κανονικά. Οι γάτες, άλλωστε, συνηθίζουν να κρύβουν τα συμπτώματά τους περίτεχνα και δυστυχώς κάποιες φορές ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται ότι η γάτα του είναι άρρωστη όταν η ασθένεια έχει ήδη προχωρήσει!

next
prev

Επικοινωνία

  • animedica.gr
  • info@animedica.gr
  • 210 2016212
  • 210 2016212
  • ΠΑΤΜΟΥ 61 (Πλ. Κολιάτσου), Κάτω Πατήσια, Αθήνα, 11254
  • Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:30 και 18:00-20:30
    Σάββατο 10:00-12:00