ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ

Η πρόληψη συχνών αλλά και συνάμα επικίνδυνων ασθενειών κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια στην κτηνιατρική, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην ιατρική του ανθρώπου.

Εμβόλια

Το εμβολιακό πρόγραμμα που ακολουθούμε εξαρτάται από το είδος του ζώου (σκύλος,γάτα και κουνέλι) την ηλικία του και τις συνθήκες διαβίωσής του.

Προηγείται λεπτομερής λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση και, όταν κρίνεται απαραίτητο, διενεργούνται οι ενδεικνυόμενες εργαστηριακές εξετάσεις (π.χ εμβολιασμός για τη λεισμανίωση) προκειμενου να πετύχουμε τη σωστότερη ανοσοποίηση και να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μετεμβολιακών αντιδράσεων.  

Προληπτικοί Αποπαρασιτισμοί  - Εντομοαπώθηση

Animedica Προληπτική ΙατρικήΑπό την πρώτη κιόλας επίσκεψη τονίζουμε τη σημασία της προστασίας των μικρών μας φίλων από εξωπαράσιτα (ψύλλοι, κροτώνες) και έντομα επειδή, εκτός των άλλων, είναι δυνατό να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες όπως είναι η ερλιχίωση και η λεισμανίωση (σκύλος) και η αιμομπαρτωνέλωση (γάτα).

Στην αρχή της της άνοιξης γίνεται ενημέρωση για τη συχνότητα και το είδος των αποπαρασιτισμών οι οποίοι, λόγω καιρικών συνθηκών, εντατικοποιούνται. 

Επίσης, μια φορά το χρόνο συστήνονται προληπτικοί αποπαρασιτισμοί σε κουνέλια και σε παπαγάλους.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται  στους αποπαρασιτισμούς σε νεογέννητα σκυλάκια και γατάκια. 


Εξετάσεις αίματος

Προτείνουμε τον ετήσιο έλεγχο των σκύλων, που περιλαμβάνει:

  • γενική εξέταση αίματος και ορολογικό έλεγχο για λεισμανίωση.
  • Σε σκύλους και γάτες ηλικίας άνω των 7 ετών, συνιστάται επιπλέον η διερεύνηση του βασικού βιοχημικού τους προφίλ (δραστηριότητα ηπατικών ενζύμων, ουρία, κρεατινίνη, ALP,γλυκόζη).

Από εκεί και πέρα, το πρωτόκολλο των προληπτικών εξετάσεων εξαρτάται από το επίπεδο υγείας του ζώου και τις συνθήκες διαβίωσής του. Για παράδειγμα, οι γάτες που έρχονται σε επαφή με αδέσποτες προτείνεται να ελέγχονται για τους ιούς της λοιμώδους λευχαιμίας (FeLV), της λοιμώδους περιτονίτιδας (FIP) και του ιού του AIDS της γάτας(FAIDS).

 

Επικοινωνία

  • animedica.gr
  • info@animedica.gr
  • 210 2016212
  • 210 2016212
  • ΠΑΤΜΟΥ 61 (Πλ. Κολιάτσου), Κάτω Πατήσια, Αθήνα, 11254
  • Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:30 και 18:00-20:30
    Σάββατο 10:00-12:00

Log in

create an account